Projecten

 

Wie zijn wij?

Lees over de visie onze buurt en van Rooseveltplein 9

high school 26

Projecten in de buurt

Lees over onze activiteiten en projecten

pijltje beneden2

Nieuws in de buurt

Wat speelt er in onze buurt? Lees het hier

high school 26

Agenda

Check de agenda en mis nooit meer onze leuke activiteiten!

high school 26

Meld je aan!

Heb je zin om mee te doen? Lees wie en wat we zoeken en meld je aan!

high school 26

Contact

Heb je vragen en / of opmerkingen? Stuur ons dan een bericht.

high school 26

Er worden ontzettend veel leuke activiteiten georganiseerd. Niet alleen door het comité zelf maar ook door buurtbewoners onderling met ondersteuning van het comité of andere professionals in de wijk.
Op deze pagina vind je een opsomming van de activiteiten plus de mogelijkheid om je aan te melden.

Buurtbenkske

Wie kent het iconische buurtbenkske nou niet? De mozaïek bankjes die in heel Tilburg te vinden zijn. Op het Rooseveltplein willen we ook een bankje. Nou ja, tje… De bank weegt maar liefst 1600 kilo en er wordt verwacht dat het mozaïeken zeker 250 uur gaat duren.

Het wordt een mooi buurtproject waar iedereen aan mee kan helpen. We zijn bezig om de financiën rond te krijgen en een ontwerp te maken. We hopen in april te kunnen starten met het mozaïeken van de bank.

Wil je meedenken over het ontwerp of helpen met het maken van de bank? 

Of neem contact op met Gee Adriaansz, zij is de projectcoördinator en je kunt haar bereiken op 0629268549.

Tilburg Troepers

We willen allemaal een leuke, veilige en ook schone leefomgeving. Je buurt schoonhouden begint bij jezelf! Helaas zien we ook regelmatig zwefafval liggen. Om dit met elkaar te doen zijn we de Tilburg Troepers begonnen.

Twee keer per maand gaan we gezellig samen afvalprikken en zo houden we onze buurt mooi en schoon. Wil jij meer weten en meedoen?

(Moes)tuin Rooseveltplein

Een goed voorbeeld doet volgen. De tuin van het DichtbijHuis was kortgeleden nog een grote stenen vlakte, maar daar komt verandering in. We gaan de tuin flink vergroenen en zelfs een moestuin aanleggen. Dit alles gaan we zo goedkoop en duurzaam mogelijk doen. We kopen zo weinig mogelijk nieuwe spullen en hergebruiken zoveel als kan.

Heb jij groene vingers of vind je tuinieren gewoon leuk? Kom ons dan vooral helpen. 

Buurtbakske

Iedere woensdag drinken we van 14.30 uur tot 16.00 uur koffie op het Rooseveltplein 9. Wanneer het lekker weer is zitten we buiten, maar met minder weer zitten we lekker warm binnen. Dit is de perfecte manier om andere buurtbewoners te leren en een gezellig praatje te maken.

Het is ook een plek waar je vragen kunt stellen en hulp kunt vragen aan andere bewoners of aan organisaties. Kom dus vooral eens langs!

 

 

 

Knutselclub

Op woensdagmiddag is er een knutselclub op het Rooseveltplein 9. De eerste groep start om 13.00 uur en is weer klaar om 14.30 uur en de tweede groep begint met knutselen om 15.30 uur en zij zijn klaar om 17.00 uur. Er wordt een knutselidee voorbereid en kinderen kunnen onder begeleiding lekker aan de slag. Ouders mogen ook meedoen, maar kunnen ondertussen ook een gezellig buurtbakske drinken. Aanmelden of meer weten? Stuur ons een bericht via de contactpagina. Of neem contact op met Agata, zij coördineert de knutselclub en je kunt haar bereiken op 0645720563.

Heb je nog knutselspullen waar je niets mee doet?
Wij kunnen ze goed gebruiken, dus kom ze vooral een keer afgeven op één van volgende locaties:

  • Rooseveltplein 9
  • Rooseveltplein 10 (Agata)
  • Coba Pulskenslaan 29 (Gee)

De knutselclub heeft soms ook tijdelijke projecten
Deze zomer gaan we een tijdelijke muurschildering maken in de buurt. Dit doen we samen met de aannemer die de verbouwing in de buurt uitvoert. Zo fleuren we alle saaie containers die ineens overal verschijnen een beetje op.

Meer info en aanmelden hiervoor:
Agata (0645720563)

R-Play bus

Dit is dé speelbus van R-Newt. Deze bus zit vol leuke sport- en spelmaterialen waarmee kinderen lekker buiten kunnen spelen. De bus is iedere donderdag (behalve met slecht weer) van 15.15 uur tot 17.00 uur in de wijk te vinden.

Vaak kunnen de kinderen bij het Rooseveltplein spelen, maar we zullen af en toe ook op andere plekken in de buurt staan. Kan je de bus niet vinden? Bel dan gewoon even aan bij Rooseveltplein 9.

 

 

 

Kinderraad

Dankzij het buurtcomité hebben bewoners steeds meer inspraak in de buurt, maar het is ook belangrijk dat kinderen mee kunnen beslissen over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Daarom wordt er een kinderraad opgericht.

Deze raad staat nog in de kinderschoenen, wil je hier meer over weten? Of wil jouw kind (vanaf 8 jaar) graag meedenken over dingen in de buurt? Laat het dan vooral weten.

Of neem contact op met Sander, hij is jongerenwerker voor R-Newt en je kunt hem bereiken op 0623544700.

Huiswerkbegeleiding

Heeft jouw kind soms wat extra hulp nodig met huiswerk? Of gewoon een rustige plek om zelfstandig huiswerk te maken? Ook dat willen we gaan organiseren bij het Rooseveltplein 9.

We zijn nog aan het zoeken naar een geschikt moment, maar wil je alvast meer weten of je aanmelden? 

Of neem contact op met Sander. Je kunt hem bereiken op 0623544700.

Zakgeldproject

Het is voor kinderen leuk om een zakcentje te verdienen wat ze zelf mogen uitgeven. Daarnaast leren kinderen bij het zakgeldproject wat het betekent om te werken en hoe je dit goed kunt doen.

Zes weken lang gaan de kinderen één uur per week aan de slag met afvalprikken of klusjes doen voor buurtbewoners. Aan het einde van de zes weken verdienen ze €15,-.

De werkdag is altijd op dinsdagmiddag van 15.30 uur tot 16.30 uur. Wil je meer weten of je aanmelden? 

Of neem contact op met Sander (0623544700).

Boeken en speelgoed lenen

Vindt jouw kind het leuk om af en toe met iets anders te spelen of een ander boek te lezen? In het DichtbijHuis hebben wij ook een spelotheek en bibliotheek ingericht. Kom samen met je kind een keer een kijkje nemen en iets leuks lenen voor thuis.

 

 

 

Voedingsmiddelenkast en fysieke marktplaats

Een bekend Engels gezegde luidt: ‘Sharing is caring’ oftewel: delen is zorgzaam! Wij zijn het helemaal eens met dit gezegde en daarom gaan wij binnenkort een deelkast buiten bij het Rooseveltplein 9 plaatsen.

In deze kast kunnen mensen houdbare voedingsmiddelen achterlaten en uit meenemen. We zullen ook een prikbord in de kast hangen, dit is onze eigen fysieke marktplaats om spullen en diensten te delen binnen de buurt.

Raamsticker project

Wij geloven dat we een fijne buurt vooral samen met elkaar maken! Daarom willen we zoveel mogelijk mensen betrekken bij dingen die in de buurt gebeuren. Natuurlijk hoeft niet iedereen mee te doen, de een vindt dit nu eenmaal leuker dan de ander. Toch hebben we iets bedacht voor iedereen. Namelijk het raamsticker project!

Iedere bewoner in de wijk ontvangt binnenkort een brief met deze sticker. Deze kan je op jouw raam plakken en daarmee laat je zien dat jij een fijne en schone buurt ook belangrijk vindt. Dus plak ‘m snel op je raam.

 

 

 

Voordeurmarkt

Sinds 2021 wordt er in september de voordeurmarkt georganiseerd. Een bewoonster in de wijk liep al langer met het idee rond om een soort garagesale te organiseren. De coronaregels werden net wat versoepeld en er was behoefte aan verbinding. Heel veel mocht nog niet, maar een markt voor ieders eigen deur organiseren kon wel. Het oorspronkelijke idee werd iets aangepast, en binnen 4 weken werd de eerste markt gehouden. Een groot succes! Dit jaar zal zal op 17 september voor de derde keer de voordeurmarkt gehouden worden. Meer informatie en aanmelden kan via de website van de voordeurmarkt. 

 

© 2023 | Website door: Studio Gee